ua en ru

Катастрофа MH17: в Австралії пропонують видворити російського посла

Катастрофа MH17: в Австралії пропонують видворити російського посла Фото: Тоні Еббот (twitter.com/TonyAbbottMHR)

Екс-прем'єр-міністр Ебботт вважає, що Австралійський уряд має вжити дуже серйозних заходів у питанні авіфакатастрофи MH17

Доки Роcійська Федерація (РФ) не визнає причетність до авіакатастрофи рейсу MH17, Австралія може вислати російського посла. З такою пропозицією виступив колишній прем’єр-міністр країни Тоні Ебботт, про він написав у своєму Twitter.

"Не може бути так, що країна замішана в смерті 38 австралійців і це не має жлдних наслідків. Якщо росіяни не вибачаються, ми повинні вигнати російського посла, поки вони цього не зроблять", - наголосив Еббот.

Додамо, що саме він прем'єр-міністром країни, коли в 2014 року на Донбасі було збито пасажирський літак MH17.

"Ми серйозна країна, ми серйозно ставимося до благополуччя наших громадян. Коли права наших громадян найжахливішим чином порушуються, наша країна повинна вжити рішучих дій. Австралійський уряд має вжити дуже серйозних заходів", - додав Еббот.

Нагадаємо, 24 травня, у Joint Investigation Team (JIT) повідомили, що ракета, яка збила пасажирський літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була доставлена російськими військовими. Австралія, чиї 38 громадян серед 298 пасажирів були та загинули на борту цього літака, заявила, що повністю впевнена у незалежності JIT і у ретельності розслідування катастрофи.