ua en ru

Катар заявив, що конфлікт з арабськими країнами не вплине на підготовку до ЧС-2022

Катар заявив, що конфлікт з арабськими країнами не вплине на підготовку до ЧС-2022 Фото: ЧС-2022 (qfa.qa)

Доха забезпечила альтернативні канали постачання будівельних матеріалів для стадіонів

В Катарі заявляють, що криза в Перській затоці не вплине на підготовку до чемпіонату світу з футболу 2022 року. Про це повідомляє Reuters.

"Катар заявив у четвер, що конфлікт з арабськими державами Перської затоки, яка включає економічні санкції щодо Дохи, не вплинув на його підготовку до проведення чемпіонату світу 2022 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в Катарі повідомили про те, що були забезпечені альтернативні джерела будівельних матеріалів для підготовки.

"Я можу підтвердити всім, що абсолютно нічого не вплинуло на хід роботи на об'єктах, і ця робота відбувається в нормальному режимі", - сказав виконавчий директор комітету Катару, який опікується підготовкою до чемпіонату світу, Ганім аль-Кувари.

За його словами, хоча більшість будівельних матеріалів для будівництва стадіонів Кубка світу приходили по суші через Саудівську Аравію (в даний момент заблокований канал поставок), Катаром були організовані альтернативні постачальники.

У свою чергу, керівництво FIFA заявив минулого тижня, що перебуває на постійному зв'язку з організаційним комітетом світу 2022 року в Катарі, після того, як Саудівська Аравія, Бахрейн та Об'єднані Арабські Емірати разом з Єгиптом розірвали зв'язки з Дохою через імовірні зв'язки з тероризмом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі опинилося під загрозою через розрив дипломатичних відносин і блокування кордонів між Дохою і сусідніми країнами.