ua en ru

Каталонія погрожує відокремитися від Іспанії без її схвалення

Каталонія погрожує відокремитися від Іспанії без її схвалення Фото: Каталонія може відокремитися без дозволу Іспанії

Мадрид продовжує заперечувати реальність незалежності Каталонії

Уряд Каталонії загрожує Іспанії використовувати свою демократію для створення незалежної каталонської держави без будь-якого схвалення з боку Мадрида. Про це повідомляє видання The Guardian.

На цьому тижні Каталонія хоче оскаржити висновки робочої групи по суверенітету через 9 місяців після ухвалення резолюції про початок процесу створення незалежної каталонської держави.


За словами голови каталонського парламенту Карме Форкадельї і міністра закордонних справ Рауля Ромева, враховуючи ворожість з боку Мадрида, Каталонія змушена самостійно займатися питанням своєї незалежності.

"Іспанія залишила нас з відчуттям, що у нас немає інших альтернатив. Ми завжди говорили, що віддали б перевагу шотландському сценарієм, в рамках якого ми могли б вести переговори з державою і провести демократичний референдум. Ми продовжуємо говорити з Мадридом, а у відповідь чуємо лише відлуння", - заявила Форкадель.

Як доказ правдивості своїх слів Форкадель нагадала про недавній скандал, коли стало відомо, що міністр внутрішніх справ Іспанії Хорхе Фернандес Діас і голова антикорупційного бюро Каталонії Даніель де Альфонсо обговорювали можливість переслідування політиків, які підтримують незалежність Каталонії.

Глава МЗС Іспанії вважає, що іспанському уряду буде краще прийняти реальність незалежності Каталонії, а не продовжувати заперечувати реальність, що можна використати конституційний суд і юридичні процеси для скасування незалежності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Каталонії ухвалив резолюцію про відокремлення від Іспанії.