ua en ru

Карпунцов: Більшість саботує роботу регламентного комітету і не дає винести рішення про позбавлення мандатів депутатів-сумісників

Заступник регламентного комітету ВР, депутат від фракції "Удар" Валерій Карпунцов заявив РБК, що питання сумісництва і, зокрема позбавлення депутатських повноважень народного депутата міністра оборони України Павла Лебедєва не вирішуються тому, що провладна більшість саботує роботу регламентного комітету і не дає винести відповідне рішення, передає кореспондент РБК-Україна.

"Їм не вигідно, аби він не голосував... Регламентний комітет не засідає, адже Володимир Макеєнко (депутат від фракції Партії регіонів) не ходить на роботу (як голова регламентного комітету і не ініціює проведення засідань комітету)", - повідомив Карпунцов.

Депутат висловив сумніви в тому, що таке засідання комітету відбудеться завтра, як це передбачено графіком. За його словами, більшість регламентного комітету, яка також очолюється провладними депутатами "підім'яля під себе секретаріат комітету та саботує засідання".

Карпунцов зазначив, що з точки зору дотримання процедури, питання про позбавлення депутата його повноважень може розглядатися тоді, коли відповідну рекомендацію парламенту приймає на своєму засіданні профільний комітет.

Також, за його словами, стає складним питання зміщення депутата Макеєнка з посади голови комітету, оскільки у тих, хто виступає за таке рішення немає більшості в комітеті.

"Якби була більшість, то ми могли б ініціювати переобрання голови регламентного комітету. Ми ініціюємо це питання, але толку ніякого", - підкреслив депутат.

Відзначимо, на брифінгу у Верховній Раді України лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Лебедєв перестане бути парламентарієм в той момент, коли парламент позбавить його депутатських повноважень.

"(Лебедєв перестане бути депутатом) як тільки ВР розгляне питання про зняття повноважень з Лебедєва", - заявив Єфремов, фактично ухилившись від відповіді на питання, чому депутати не ліквідують повноваження депутатів-сумісників.

Читайте також: ПР не ініціюватиме позбавлення мандатів депутатів-сумісників найближчим часом, - Олійник