ua en ru

Кармазін до кінця 2013 р. подасть серію позовів про позбавлення мандатів нардепів від більшості та позафракційних

Екс-депутат Юрій Кармазін планує подати до суду ще кілька скарг зі звинуваченнями у фальшуванні виборів до Верховної ради на мажоритарних округах у 2012 р. Відповідні позови депутат планує направити до кінця 2013 р., заявив він вчора в інтерв'ю "Фактам" на телеканалі ICTV.

"До нового року, можливо навіть не один, зразу серію", - заявив Кармазін, зазначивши, що документи готові вже на 50%.

Кармазін запевнив, що має інформацію про фальшування виборів по семи округах. Але поки відмовився оголошувати прізвища депутатів, котрих можуть позбавити мандатів.

"Чому не хочу називати прізвища, ну, по-перше, є змога там десь щось сфальшувати, щось підробити. Якщо я скажу, де саме, і тобто, ми сховаємо, відійдемо від істини, по-друге, є презумпція невинуватості, я не хочу, щоб ці люди там погано себе почували", - пояснив екс-нардеп.

За словами нардепа, позови направлені аби позбавити мандатів депутатів з більшості та позафракційних. Кармазін прямо не відповів на уточнююче запитання, чи є серед них члени опозиційних партій, зокрема, ВО "Батьківщини", але заявив, що знає все, навіть як фальшувалися результати.

"Я не хочу зараз говорити про "Батьківщину", я можливо знаю, на кого ви натякаєте. Я не буду зараз цього робити, я теж знаю, повірте, всі прізвища проблемні й яким способом робилась навіть фальсифікація", - зазначив колишній опозиціонер.

Водночас, як вчора повідомив нардеп від Партії регіонів Микола Левченко, Верховна Рада на наступному пленарному тижні розгляне законопроект, що робить неможливим позбавлення нардепів мандата рішенням ВАСУ.