ua en ru

У капітана "Норду" немає російського паспорта, - прокуратура АРК

У капітана "Норду" немає російського паспорта, - прокуратура АРК Фото: Володимир Горбенко (Максим Могильницкий/Facebook)

Паспорт у Горбенка вилучили у квітні 2018 року

У капітана керченського судна "Норд" Володимира Горбенко не могло бути російського паспорта під час перетину адмінмежі з Кримом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Крим.Реалії".

За словами, заступника прокурора Автономної Республіки Крим Ігоря Поночовного, російський паспорт у Горбенка був вилучений навесні 2018 року.

"Інформація про те, що він перетнув адмінкордон через КПВВ, або через будь-який інший пункт пропуску, за інформацією Держприкордонслужби не відповідає дійсності. Російський паспорт у нього був вилучений ще в квітні 2018 під час його затримання. Інших російських паспортів у нього не було і бути не могло", - сказав Поночовний.

За його словами, інформація про те, що Горбенко перетнув адмінмежу з Кримом саме через пункт пропуску "Чаплинка" також не відповідає дійсності.

Він також наголосив, що прокуратура не погоджується на участь Горбенка у судовому процесі у форматі відеозв'язку.

Раніше стало відомо, що капітан арештованого судна "Норд" повернувся до Криму. Горбенко розповів російським ЗМІ, що виїхав до Криму по російському паспорту. Він також додав, що у нього не було жодних обмежень на виїзд з України.

Пізніше російська влада відмовилася коментувати роль спецслужб в поверненні капітана "Норду" до окупованого Криму.

"Головне, що він знаходиться на батьківщині, в Криму", - сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.