ua en ru

Кандидат по Чернігівському округу Микитась отримав орден від Московського патріархату, - журналіст

Кандидат по Чернігівському округу Микитась отримав орден від Московського патріархату, - журналіст Фото: Максим Микитась

Кандидат по Чернігівському округу Максим Микитась, який є президентом Української державної будівельної корпорації "Укрбуд" і екс-депутатом Київради, отримав орден від Московського патріархату. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав чернігівський блогер, журналіст Павло Солодовник.

"Максим Микитась від Московського Патріархату сьогодні отримав орден Андрія Первозванного! це державна нагорода Російської Федерації", - написав він.

За словам журналіста, орденом Святого апостола Андрія Первозванного нагороджуються видатні державні і громадські діячі, видатні представники науки, культури, мистецтва і різних галузей економіки за виняткові заслуги, "що сприяють процвітанню, величі і славі Росії".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна у своїй статті "Битва за округ: хто побореться за 7 крісел в Раді" писало, що на проміжних виборах, які відбудуться 17 липня, на окрузі №206 у Чернігівській області кандидат Максим Микитась може використовувати "схеми" депутата від президентської партії Сергія Березенко, який пройшов у парламент минулого літа після довиборів по сусідньому 205-му округу.

Крім того, зазначимо, народний депутат Віктор Чумак заявляв, що під вивіскою "Укрбуду", президентом якого є Максим Микитась, будують приватні компанії з корінням в офшорах. Вони, за його словами, були пов'язані з Олександром Клименком, екс-главою Міністерства доходів і зборів часів президента Віктора Януковича.