ua en ru

У Канаді літак здійснив аварійну посадку через відмову двигуна

У Канаді літак здійснив аварійну посадку через відмову двигуна Фото: Air France (flickr/clementspotter)

Приблизно близько години літак Air France A380 летів на трьох двигунах

У суботу, 30 вересня, літак авіакомпанії Air France був змушений здійснити аварійну посадку в канадському місті Гус-Бей через відмову одного з двигунів. Про це повідомляє ВВС.

Наголошується, що літак прямував рейсом AF66 з Парижа в Лос-Анджелес. Один з чотирьох двигунів лайнера відмовив, коли літак пролітав захід від Гренландії, частина деталей двигуна відвалилася.

За словами колишнього авіамеханіка Девіда Рехмара, який летів рейсом AF66, інцидент міг бути викликаний відмовою турбовентилятора. Він зазначив, що літак різко сіпнувся, після чого почувся гучний хлопок, що викликало паніку серед пасажирів.

"Пролунав гучний "бум", почалася вібрація, і я відразу подумав, що двигун відмовив", - сказав він.

Приблизно близько години A380 летів на трьох двигунах, поки не досяг аеропорту в місті Гус-Бей в східній частині Канади.

На борту двопалубного аеробуса A380, який є найбільшим пасажирським літаком у світі, знаходилося 496 пасажирів і 24 члени екіпажу. Лайнер успішно приземлився, однак пасажири кілька годин після приземлення залишалися на борту.

Однак офіційні причини інциденту поки не розголошуються. Air France у своїй заяві підтвердила факт серйозного пошкодження двигуна, з яким екіпаж "чудово впорався".

Нагадаємо, в Ізраїлі літак здійснив аварійну посадку.