ua en ru

Якість газу у Львівській області перевищує вимоги держстандарту на 8%

Якість газу у Львівській області перевищує вимоги держстандарту на 8% Якість газу у Львівській області перевищує вимоги держстандарту на 8%

Проведена спеціальна лабораторна експертиза

Лабораторна експертиза, яку здійснили незалежні фахівці з міста Івано-Франківськ, показала, що якість газу у Львівській області на 8% перевищує вимоги державного стандарту. Про це повідомляє прес-служба "Львівгазу".

"До області природній газ спершу транспортується магістральними газопроводами, через газорозподільні станції, які належать газотранспортним та газовидобувним компаніям. Потім, він потрапляє до системи розподільних мереж "Львівгаз", яка є повністю герметичною. Тому, на цьому етапі вплинути на фізико-хімічний склад газу вже неможливо. Навпаки, будь-які втручання в роботу системи можуть призвести до аварії", - коментує головний інженер ПАТ "Львівгаз" Богдан Гук.

Результати першого аналізу, зроблені у сертифікованій лабораторії ПАТ "Укртрансгаз" засвідчили, що калорійність газу, відібраного на ГРС, становить 8200 ккал/м.куб. Слідом за ними, свої висновки надали фахівці з державної лабораторії "Івано-Франківськстандартметрологія". Аналіз незалежних експертів, показав що склад газу, відібраний на ГРП та у кінцевого споживача, ідентичний до того, що транспортується по магістралі.

"Визначити компонентний склад газу можливо лише шляхом лабораторних досліджень. В той час, як нарікання споживачів на "неякісне горіння", зазвичай пов’язане з появою червоних язиків на полум’ї, що насправді свідчить про неповне згорання газу. Щоб його уникнути, потрібно підтримувати прилади в чистоті, регулярно проводити техогляд та забезпечувати повітрообмін в помешканні",- наголошує голова правління ПАТ "Львівгаз" Юрій Войсович.

Він додав, що калорійність газу може змінюватися у різних точках відбору та коливатися в залежності від регіону.