ua en ru

У Кабулі стався потужний вибух: що відомо

У Кабулі стався потужний вибух: що відомо Фото: у Кабулі стався потужний вибух (Getty Images)

На території Кабулу прогримів потужний вибух. Що сталося цього разу - наразі невідомо, однак за попередніми даними, це був ракетний обстріл.

Про це пище РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт місцевого журналіста.

Відзначимо, що внаслідок двох нещодавніх терактів на території Кабулу загинули майже 200 осіб.

Також нещодавно прогриміли ще декілька вибухів, однак, як пізніше виявилося, американські військовослужбовці прийняли рішення знищити боєприпаси на території аеропорту, аби вони не дісталися "Талібану" після евакуації.

Причина сьогоднішнього вибуху - наразі невідома, однак за попередніми даними, це був ракетний обстріл.

В результаті вибуху є жертви

Як стало відомо, територія поблизу аеропорту Кабулу потрапила під ракетний обстріл. Одна ракета влучила в будинок. За попередніми даними, від вибуху загинули двоє людей, ще троє - отримали поранення.

Вибух стався в результаті удару США

Американське агентство Reuters з посиланням на двох анонімних чиновників заявило, що війська США завдали сьогодні ракетного удару по територію Кабулу. Саме під час цього удару і сталося потрапляння в будинок.

Пентагон наразі жодних офіційних заяв не робив.

Пентагон підтвердив удар, але цивільні жертви заперечує

Представник Центрального командування США Білл Урбан заявив, що американський безпілотника завдав удар по терористу смертнику, який в замінованому автомобілі прямував до аеропорту Кабулу.

Чиновник додав, що наразі США перевіряють наявність жертв серед цивільних, але "все вказує на те, що мирні жителі не загинули".