ua en ru

У Кабміні заявили про зниження смертності завдяки програмі "Доступні ліки"

У Кабміні заявили про зниження смертності завдяки програмі "Доступні ліки" Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Гройсман зазначив, що знизилась кількість викликів на невідкладні стани

Голова Кабінету міністрів Володимир Гройсман заявив про зниження рівня смертності завдяки програмі "Доступні ліки". Про це очільник уряду написав у своєму Facebook.

Також прем'єр підкреслив, що знизилась кількість викликів на невідкладні стани.

У Кабміні заявили про зниження смертності завдяки програмі "Доступні ліки"

"Ініціатива "Доступні ліки" вчергове доводить правильність ухваленого рішення - адресно допомагати пацієнтам із серцевими захворюваннями, астмою та діабетом. Зниження кількості викликів на невідкладні стани, зменшення смертності через невчасне застосування препарату - все це результат нашої турботи про людей, які потребують посиленої уваги", - зазначив Гройсман.

Він додав, що перелік "Доступних ліків" постійно збільшується. Наразі у списку 261 препарат, а 57 позицій з переліку - повністю безкоштовні.

Нагадаємо, у регіони України сьогодні, 6 серпня, відправлений ряд препаратів, які були закуплені за державні кошти.

Як повідомляло РБК-Україна, у рамках урядової програми "Доступні ліки" в серпні 2018 року може бути розширено перелік безкоштовних препаратів.

23 липня 2018 року МОЗ затвердило попередній реєстр препаратів програми "Доступні ліки". Ці препарати вже з серпня отримуватимуть за рецептом лікаря пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою.