ua en ru

Кабмін може заборонити автостоянки в житлових кварталах

Кабмін може заборонити автостоянки в житлових кварталах Фото: парковки для автомобілів усередині нових житлових кварталів (youtube.com/Николай Могильників)

Мінрегіон пропонує заборонити організацію парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує заборонити організацію парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів. Про це повідомив заступник глави відомства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

"Потрібно гармонізувати житловий простір і використовувати його на благо жителів будинків, створюючи дитячі ігрові майданчики і зручні зони для відпочинку. Тому, згідно з оновленими нормами організації місць постійного або тимчасового зберігання засобів автотранспорту усередині кварталу не допускається. Гостьові автостоянки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, обмежує квартал", - сказав він.

За його словами, сьогодні житлові двори перенасичені парковками, що не тільки псує їх зовнішній вигляд, але й несе загрозу для безпеки життя людей через загазованість повітря і блокування проїздів пожежної та іншої спецтехніки у разі надзвичайних ситуацій.

Безліч хаотично припаркованих авто у дворі будинку?! Для німців або австрійців це жахливий сон. Для українців -...

Опубліковано Lev Partskhaladze 3 квітня 2018 р.

Зазначимо, що згідно з новим проектом "Планування і забудова територій" гаражі та автостоянки легкових автомобілів рекомендується розміщувати на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.

Також для постійного зберігання легкових автомобілів передбачаються наземні, підземні та об'єднані автоматизовані або звичайні гаражі.

У відповідності з типом житлової забудови допускається влаштування підземних і вбудованих у житлові будинки гаражів, а також відкритих автостоянок. Крім того, в історичних і центральних районах міст допускається проектування тільки підземних парковок для автомобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінрегіон пропонує ввести "блакитні лінії" для обмеження висотності забудови території у населених пунктах.