ua en ru

Кабмін заборонив громадянам ввозити в Україну більше 5 упаковок кожного найменування лікарських засобів

Кабінет міністрів України визначив обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування - з 1 червня громадяни зможуть ввозити в Україну не більше 5 упаковок кожного найменування лікарських засобів та спеціального дитячого харчування. Про це йдеться у постанові №458 від 23 травня 2012 року, повідомляє прес-служба Кабміна.

Згідно зі статтею 370 Митного кодексу України Кабмін постановив, що громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби, які переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина. На одну особу можна ввезти не більше 5 упаковок кожного найменування, крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини.

Якщо на курс лікування потрібно більше ліків, то їх можна ввезти у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім'я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я України посилило умови реєстрації лікарських препаратів своїм наказом № 178 "Про утворення Комісії з питань державної реєстрації лікарських засобів при Мінохорониздоров'я України". На думку експертів Американської торгівельної палати в Україні, ускладнення процесу реєстрації лікарських засобів Мінохорониздоров'я може призвести до зникнення з обігу імпортних ліків, необхідних населенню.