ua en ru

Кабмін виділив 27,3 млн грн на реставрацію музею Шевченка в Києві

Кабінет міністрів України виділив 27,3 млн грн на реставрацію музею Тараса Шевченка в Києві. Про це, виступаючи в парламенті, заявив міністр культури України Леонід Новохатько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нещодавно уряд виділив 27,3 млн грн на цей ремонт. Буквально через 2 дні... це рішення було розглянуто бюджетним комітетом у рекордні терміни... і залишається небагато часу для цих будівельних робіт. Проект є, і їм передбачається створення кращих умов для експозиції ідля роботи наукових співробітників, і для майбутньої виставкової діяльності", - зазначив Новохатько.

У той же час він зазначив, що "не все добре з матеріально технічної бази". Сьогодні рукописи Шевченка, за словами Новохатька, зберігаються в професійно підготовленому приміщенні, "але хотілося б, і ми над цим працюємо, щоб у нас було оцифровано все спадщина, щоб... ці архіви стали більш доступними, і зараз ми працюємо над розробкою Шевченківського дому, де би в окремому приміщенні були зібрані не тільки рукописи Шевченка, але і всі інші речі, які зберігаються в нинішньому Інституті літератури академії наук України".

Новохатько також повідомив, що до ювілею Шевченка планується відкриття його пам'ятника в Казахстані.