ua en ru

Кабмін внесе в Раду комплексний закон про освіту, - Яценюк

Кабмін внесе до Верховної Ради комплексний закон про освіту.

Кабмін внесе до Верховної Ради комплексний закон про освіту. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Потрібна реалізація закону про вищу освіту. Перше - це нові правила акредитації та ліцензування. Друге - це незалежна оцінка якості освіти. Раніше була дискусії, мовляв, давайте позакрываем внз. Ми пропонуємо визначитися з якістю цих вузів, і ті, які неякісні, відпадуть самі по собі. А ті, які якісні, будуть давати не папірці, а реальні дипломи. І будуть давати можливість людям отримати роботу в Україні, а не стає на біржу праці", - заявив Яценюк.

Він також зазначив, що в цьому році повинна бути змінена система державного замовлення на навчання у внз.

"Ринок праці та потреби української економіки мають бути і будуть безпосередньо прив'язані до державного замовлення, яке фінансується з бюджету на навчання відповідних фахівців", - заявив Яценюк.

З цією метою, за словами прем'єра, парламент буде внесений комплексний закон про освіту, який буде передбачати всі ці моменти.

"Урядом буде внесений комплексний закон України про освіту, який повинен вирішити всі актуальні питання, в тому числі з дошкільним, професійним і середньотехнічною освітою", - заявив Яценюк.

Також, за його словами, уряд внесе в Раду закон про наукову діяльність.

"За історію незалежної України у нас немає жодного нобелівського лауреата. Для цього уряд вносить новий закон про наукову і науково-технічну діяльність. Не кількість, а якість. Можливо, нам потрібно профінансувати одну розробку, але про неї буде говорити весь світ. А не фінансувати зарплати й комунальні послуги в сотнях НДІ, які нічого не вивчають", - заявив Яценюк.