ua en ru

Кабмін затвердив стратегію регіонального розвитку до 2020 р.

Кабінет міністрів України на засіданні 21 листопада 2013 р. прийняв постанову, якою затвердив державну стратегію регіонального розвитку на період до 2020 р. Про це повідомив Інформаційно-аналітичний бюлетень Кабміну.

Міністерству економічного розвитку і торгівлі України спільно з іншими центральними органами виконавчої влади, обласними та міськими державними адміністраціями доручено у шестимісячний термін забезпечити розробку Плану реалізації стратегії регіонального розвитку.

Згідно зі стратегією, уряд на місцева влада має вжити заходів для підвищення рівня життя людей в самих різних регіонах, розвитку інфраструктури міст і сіл України, підвищення доступності різних послуг для жителів сільської місцевості.

Зокрема, стратегія передбачає дотримання гарантованих державою соціальних стандартів для кожного громадянина незалежно від місця його проживання та проголошує три головні цілі державної регіональної політики:

- підвищення конкурентоспроможності регіонів (підтримка конкурентоспроможності регіонів визначається головним елементом політики розвитку України);

- територіальна соціально-економічна інтеграція та просторовий розвиток (забезпечення єдності всієї державної території, вирівнювання диспропорцій у регіональному розвитку для гарантування належної якості життя людини, незалежно від місця її проживання);

- ефективне державне управління у сфері регіонального розвитку, що проголошує необхідність створення бази для реалізації ефективної регіональної політики - механізмів та інструментів державного управління регіонального розвитку, які відповідали б вимогам часу і проблемам, які стоять перед областями.