ua en ru

Кабмін затвердив порядок надання органами влади інформації про фінансові операції до Держфінмоніторингу

Кабмін України затвердив порядок надання органами влади інформації про фінансові операції до Держфінмоніторингу. Про це йдеться у постанові Кабміну України № 759 від 25 серпня 2010 р.

"Інформація про фінансову операцію надається органом державної влади не пізніше десяти календарних днів з дня встановлення підозр, що вона пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму або пов'язана з особами, стосовно яких застосовані міжнародні санкції", - йдеться в порядку.
Інформація про фінансову операцію повинна містити такі відомості: дата проведення фінансової операції (відмови в її проведенні, її зупинення); сума фінансової операції;
зміст фінансової операції; відомості щодо учасників фінансової операції; підстави обгрунтованої підозри стосовно того, що фінансова операція пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму або пов'язана з особами, стосовно яких застосовані міжнародні санкції; інші відомості про фінансову операцію (у разі наявності).