ua en ru

Кабмін затвердив фінплан "Укренерго" на 2018 рік

Кабмін затвердив фінплан "Укренерго" на 2018 рік Фото: "Укренерго" (УНІАН)

У наступному році компанія розраховує отримати дохід в сумі 8,048 млрд гривень

Кабінет міністрів на засіданні в середу затвердив фінансовий план компанії "Укренерго" на 2018 рік з запланованим прибутком понад 3,2 млрд гривень. Відповідна рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, 27 грудня, передає кореспондент РБК-Україна.

У наступному році компанія розраховує отримати дохід в сумі 8,048 млрд гривень, що на 161 млн гривень менше, ніж заплановано в 2017 році. Причина - зниження тарифу на передачу електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, включаючи плату за централізоване диспетчерське управління об'єднаною енергосистемою України. Тариф ще належить затвердити Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

"Компанія очікує зменшення тарифу на 0,693 коп/кВт*год з 6,93 до 6,24 коп/кВт*год. Розрахунок фінансового плану складено на підставі цього очікуваного тарифу", - випливає з супровідних документів до фінплану.

Капітальні інвестиції "Укренерго" в 2018 році повинні скласти понад 4,4 млрд гривень, виплати на користь держави - в межах 2,3 млрд гривень.

Компанія планує залучити в 2018 році кредитів на 1,7 млрд гривень, що майже на 0,5 млрд гривень більше, ніж в 2017 році. "Укренерго" має намір отримати кошти в рамках діючих кредитних угодах, в тому числі, з Європейським банком реконструкції та розвитку, урядом ФРН, Європейським інвестиційним банком та іншими фінансовими організаціями.

З документів до фінплану також уточнюється, що компанія планує звільнити в 2018 році 1104 співробітника. При цьому середня зарплата виросте на 78,4% для адміністративно-управлінського персона ла і на 24,6% - для працівників. Це дозволить при незмінних витратах на оплату праці забезпечити прийом на роботу і зміст кращих фахівців, сказано в пояснювальній записці. Примітно, що зарплата керівника компанії виросте з 2,7 млн ​​гривень до 6,1 млн гривень в рік.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план НАЕК "Енергоатом" на 2018 рік.