ua en ru

Кабмін затвердив фінплан "Енергоатому" на 2018 рік

Кабмін затвердив фінплан "Енергоатому" на 2018 рік Фото: "Енергоатом" (webscreenshot google.com.ua/maps)

Фінансовий план взяли з застереженням, що пізніше в нього будуть внесені зміни

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план дп НАЕК "Енергоатом" на 2018 року. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 27 грудня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Кабмін затвердив фінансовий план Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" на 2018 рік. Чистий прибуток "Енергоатому" в наступному році запланована в сумі 327,6 млн гривень.

Зазначається, що фінансовий план взяли з застереженням, що пізніше в нього будуть внесені зміни.

"На сьогоднішній день поки не затверджена на 2018 рік ціна електроенергії, яка виробляється цими підприємствами ("Енергоатом", "Укренерго", "Укргідроенерго", - ред.). Ми за базу взяли прогнозовану [ціну]. Після рішення національного регулятора - НКРЕКП, про затвердження ціни, протягом місяця потрібно ці плани скорегувати, тобто привести у відповідність", - заявив віце-прем'єр Володимир Кістіон.

Згідно з фінпланом, в 2018 році дохід компанії від реалізації електро - та теплоенергії, а також послуг водовідведення та водопостачання становитиме 41,9 млрд гривень при обсязі витрат 41,6 млрд гривень. Порівняно з планом на 2017 рік дохід "Енергоатому" зросте на 6,4%.

Собівартість реалізованої продукції "Енергоатому" в 2018 році повинна скласти 35,8 млрд гривень, що на 4,4% більше, ніж поточному році.

У наступному році компанія планує направити на капітальні інвестиції понад 6,2 млрд гривень, у тому числі, для реалізації програми підвищення безпеки діючих енергоблоків, створення комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів, добудови Ташлицької ГАЕС, будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів

Відзначимо, в склад "Енергоатому" входять чотири атомні електростанції: Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південно-Українська, а також Ташлицька ГАЕС і Олександрівську ГЕС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план ОПЗ на 2018 рік.