ua en ru

Кабмін затвердив фінплан "Борисполя" на 2014 р. з доходом у сумі 84 млн грн

Кабінет міністрів України затвердив фінплан аеропорту "Борисполіль" на 2014 р. з річним доходом у сумі 84 млн грн. Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками засідання уряду повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає кореспондент РБК-Україна.

Кабінет міністрів України затвердив фінплан аеропорту "Борисполіль" на 2014 р. з річним доходом у сумі 84 млн грн. Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками засідання уряду повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми затвердили фінплан "Борисполя ", який передбачає 84 млн грн доходів. Тобто дохідна частина збільшена майже на 15%, а також збільшена витратна частина", - заявив він.

Слід зазначити, що за підсумками I кварталу 2013 р. МА "Бориспіль" отримав 60,6 млн грн збитків. Валовий прибуток компанії за I квартал 2013 р. зменшилася на 17,5% - до 279,433 млн грн проти 338,383 млн грн за відповідний період роком раніше.

Читайте також: Пасажиропотік міжнародного аеропорту "Бориспіль" за півроку знизився на 14%

Зазначимо, аеропорт "Бориспіль" за I квартал 2013 р. обслужив 1,248 млн пасажирів. За півроку - 3 млн 289 тис. 600 пасажирів, що на 14% менше порівняно з відповідним періодом 2012 р. Протягом 2012 року в аеропорту "Бориспіль" обслужили 8 млн 478 тис. пасажирів (збільшення пасажиропотоку відносно 2011 року становить 5%).

Варто також відзначити, що в минулому 2012 році в аеропорту "Бориспіль" відкрито новий термінал D. Його загальна площа становить 107 тис. м., він може обслуговувати до 15 млн пасажирів на рік. Для зручності пересування пасажирів аеровокзальний комплекс вперше в Україні обладнано системою травелаторів. Вартість терміналу з урахуванням залучення іноземних інвестицій склала 4,8 млрд грн.

Нагадаємо, що зараз всі міжнародні авіакомпанії обслуговуються у термінальному комплексі D.

Зараз з п'яти терміналів аеропорту на виліт та приліт пасажирів функціонують три. Термінал B, з якого раніше літали міжнародні рейси, тепер здійснює перевезення в межах країни, термінал A, з якого літали внутрішні рейси і VIP-термінал C - віддані під офіси авіаперевізників. З терміналу D здійснюються рейси іноземних авіакомпаній і знаходиться VIP-зона. Найближчим часом з терміналу F будуть літати лоукости (рейси бюджетних авіакомпаній).

Наприкінці вересня 2012 року Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно з яким міжнародний аеропорт "Бориспіль" може бути передано в концесію.

Читайте також: Чистий збиток МА "Бориспіль" за I кв. склав 60,6 млн грн

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" розташоване за 29 км на південний схід від Києва та 6 км на південний захід від Борисполя. Аеропорт створений в травні 1959 р. і займає територію площею 943 га Підприємство має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4 тис. м і шириною 60 м, другу - довжиною 3,5 тис. м і шириною 63 м. На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали, поштово-вантажний комплекс і близько 200 виробничих, адміністративних та допоміжних будівель і споруд.