ua en ru

Кабмін затвердив фінансування на ремонт та будівництво шкіл

Кабмін затвердив фінансування на ремонт та будівництво шкіл Ілюстративне фото (pixabay.com)

Всі роботи по будівництву та ремонту повинні бути завершені до кінця 2020 року

Кабінет міністрів України у середу, 12 лютого, затвердив фінансування проєктів з ремонту та будівництва шкіл. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Так, на сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив рішення про виділення 3,5 млрд гривень на ремонт та будівництво опорних та великих шкіл, а також закупівлю обладнання та оновлення інтер'єрів у шкільних приміщеннях. На фінансування можуть претендувати школи, у яких навчається не менше 350 учнів.

Використання субвенції здійснюватиметься на засадах співфінансування з місцевих бюджетів:

  • фінансування шкіл у Києві, містах обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у таких містах - 70% бюджетних коштів та 30% із місцевого бюджету.
  • фінансування в ОТГ та районах - 90% бюджетних коштів і 10% місцевих.
  • фінансування в селах/селищах зі статусом гірських та населені пункти на лінії зіткнення - відповідно, 95% і 5%.

Зазначається, що усі роботи та заходи в рамках фінансування повинні бути завершені до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін ухвалив рішення про остаточне завершення будівництва нового корпусу дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Прийняття нового корпусу в експлуатацію очікується вже в наступному 2021 році.

Також РБК-Україна писало, що уряд вирішив змінити модель фінансування професійної освіти у трьох містах України. Заклади професійної освіти у цих містах будуть фінансуватися коштом обласних бюджетів, а не міських. Запуск пілотного проєкту планується з 1 вересня 2020 року.