ua en ru

Кабмін спростив порядок переобладнання транспортних засобів

Кабінет міністрів України 31 травня 2012 р. прийняв постанову "Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 7 вересня 1998 р. № 1388 та від 21 липня 2010 р. № 607", розроблену на виконання закону України "Про внесення змін до закону України "Про дорожній рух" щодо переобладнання транспортних засобів", повідомляє прес-служба уряду.

Мета цього акта - зменшення адміністративного впливу з боку держави на суб'єктів господарювання, що здійснюють провадження господарської діяльності з виробництва транспортних засобів. При цьому не зменшується контроль з боку державних органів за безпечністю внесення змін до конструкції транспортних засобів під час здійснення господарської діяльності, пов'язаної з їх переобладнанням. Передбачається, що реалізація постанови дозволить уникнути дублювання інструментів державного контролю при здійсненні провадження господарської діяльності з виробництва транспортних засобів.

У зв'язку з цим постановою передбачено приведення у відповідність до вимог законодавства України вже існуючих документів: порядку переобладнання транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 21 липня 2010 р. № 607, та порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 7 вересня 1998 р. №1388.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що уряд пропонує відмовитися від прив'язки податку до об'єму двигуна, а стягувати податок на розкіш з легкових автомобілів і мотоциклів тільки в разі перевищення граничної вартості: понад 700 МЗ (765,8 тис. грн) - для автомобілів і 200 МЗ (218,8 тис. грн) - для мотоциклів.