ua en ru

Уряд створив Університет Державної фіскальної служби

Уряд створив Університет Державної фіскальної служби Фото: Кабмін

Кабмін відніс вуз до сфери управління ДФС

Кабінет міністрів України створив Університет Державної фіскальної служби. Про це свідчить розпорядження №1184 від 11 листопада, опубліковане на урядовому порталі.

Таким чином, Кабмін погодився з пропозицією Міністерства освіти і науки та Фіскальної служби про створення Університету Фіскальної служби, реорганізувавши шляхом злиття Національний університет державної податкової служби, Державний науково-дослідний інститут митної справи та Науково-дослідний інститут фінансового права.

Новостворений вуз уряд відніс до сфери управління Фіскальної служби.
Згідно з розпорядженням, реорганізація зазначених установ здійснюється в межах бюджетних асигнувань, передбачених ДФС.

Відзначається, що студенти Національного університету державної податкової служби продовжують навчання в Університеті державної фіскальної служби.

Документом Кабмін доручив ДФС у двомісячний строк затвердити статут, структуру і штатний розклад нового вузу та здійснити інші заходи щодо його матеріально-технічного та кадрового забезпечення.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики пропонує посилити відповідальність посадових і службових осіб Державної фіскальної служби за винесення незаконних рішень.