ua en ru

Податковий комітет Ради пропонує посилити відповідальність чиновників ДФС

Податковий комітет Ради пропонує посилити відповідальність чиновників ДФС Фото: голова Комітету Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна

Парламентський комітет пропонує посилити відповідальність за незаконні рішення

Комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики пропонує посилити відповідальність посадових і службових осіб Державної фіскальної служби за винесення незаконних рішень. Відповідний законопроект № 1265 по внесенню змін у Податковий кодекс України був схвалений сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-України.

Законопроект передбачає внесення змін до ст. 21 Податкового кодексу, згідно з яким шкода, завдана незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадових осіб контролюючих органів при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується державою незалежно від вини цих посадових осіб.Також проектом закону пропонується доповнити ст. 21 Податкового кодексу України новим пунктом 21.4., згідно з яким держава, відшкодувавши шкоду, має право вимагати від службових і посадових осіб розмір виплаченого відшкодування.

Нагадаємо, податковий комітет також рекомендує Раді включити до порядку денного сесії парламентський варіант податкової реформи.