ua en ru

Кабмін створив Раду з питань інтелектуальної власності

Кабмін створив Раду з питань інтелектуальної власності Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

До складу Ради увійдуть 30 осіб

Кабінет міністрів України сьогодні, 7 лютого, створив Раду з питань інтелектуальної власності. Відповідний проект постанови є в розпорядженні РБК-Україна.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Титарчука, Рада з інтелектуальної власності стане надійним майданчиком для формування та координації політики у сфері захисту інтелектуальної власності з урахуванням експертної думки представників органів державної влади, бізнесу та громадського сектору.

Повідомляється, що до складу Ради увійдуть 30 осіб, серед яких: керівники ЦОВВ, силових структур, представники законодавчої і судової влади, керівники підприємств та громадських організацій.

Так, відповідно до положень про діяльність Ради, її основними завданнями є:

  • координація взаємодії органів виконавчої влади у сфері інтелектуальної власності;
  • визначення шляхів і механізмів вирішення проблемних питань, що виникають при формуванні та реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності;
  • розробка пропозицій в сфері інтелектуальної власності, забезпечення інтеграції України в міжнародний і європейський інтелектуальний простір з урахуванням національних інтересів, розвиток і реформування державної системи правової охорони.

Фото: проект постанови

Фото: пояснювальна записка

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 25 січня 2018 року в рамках засідання схвалив два законопроекти щодо захисту прав інтелектуальної власності. Так, Кабмін схвалив законопроекти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей".

Крім того, ще наприкінці вересня президент України Петро Порошенко підписав указ №299 / 2017 "Про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності". Президент постановив утворити Вищий суд з питань інтелектуальної власності з місцезнаходженням в місті Києві. Кабінет міністрів України має забезпечити фінансування заходів, пов'язаних з реалізацією цього указу.