ua en ru

Уряд утворив Координаційний комітет з пошуку і рятування на морі

Уряд утворив Координаційний комітет з пошуку і рятування на морі Фото: Кабінет міністрів України

Реалізація відповідної постанови не потребує додаткових витрат з держбюджету

Кабінет міністрів України утворив Координаційний комітет з пошуку і рятування на морі, а також затвердив Положення про нього. Про це свідчить відповідна постанова №830, опублікована на урядовому порталі.

"Рішення прийняте для забезпечення узгодження дій центральних і місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій з питань, пов'язаних з функціонуванням та розвитком системи пошуку і рятування в морському пошуково-рятувальному районі України", - зазначається в повідомленні.

Підкреслюється, що основними завданнями комітету, зокрема, будуть визначення шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань.

Підвищення ефективності комплексного функціонування системи пошуку та рятування створить безпечні та надійні умови для торговельного мореплавства та збереження людського життя.

Документом також затверджено склад Координаційного комітету. Його очолить міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Зазначається, що реалізація постанови не потребує додаткових витрат з державного бюджету України та місцевих бюджетів. Так, фінансування буде здійснюватись за рахунок коштів, що надходять ДП "Адміністрація морських портів України" від портових зборів, а саме у розмірі 10% від корабельного збору.

Нагадаємо, Кабмін створив Міжвідомчу робочу групу з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.