ua en ru

Уряд утворив міжвідомчу робочу групу щодо функціонування ринку нафти

Уряд утворив міжвідомчу робочу групу щодо функціонування ринку нафти Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України утворив Міжвідомчу робочу групу з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості. Про це свідчить відповідна постанова №816, опублікована на урядовому порталі.

Зазначається, що серед основних завдань групи - визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань функціонування даного ринку, сприяння забезпеченню координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади з питань розроблення та здійснення заходів, спрямованих на вирішення проблемних питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів, розвитку нафтопереробної промисловості тощо.

Прийнятим документом також затверджено склад робочої групи. Зокрема, її очолив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Відповідно до документу, робоча група відповідно до покладених на неї завдань проводить аналіз стану справ та причин виникнення проблем у процесі функціонування ринку нафти і нафтопродуктів, підприємств нафтопереробної галузі, представляє уряду розроблені за результатами своєї роботи рекомендації та пропозиції, а також бере участь в розробці проектів нормативно-правових актів з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів.

Нагадаємо, Україна почала дослідження шельфу Чорного моря на предмет наявності покладів газу і нафти.