ua en ru

Кабмін знизив норматив відрахування прибутку для держпідприємств стандартизації та метрології

Кабмін знизив норматив відрахування прибутку для держпідприємств стандартизації та метрології Фото: Центр стандартизації і метрології (metstdrt-(facebook.com-UKRMETRTESTSTAND)

Знижений норматив буде діяти за умови фінансування технічного переоснащення

Кабінет міністрів знизив норматив відрахування у державний бюджет чистого прибутку державних унітарних підприємств, що займаються стандартизацією і метрологією та метрологічною діяльністю. Таке рішення було прийнято урядом у середу, 13 грудня, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Згідно з документом, зазначені підприємства зобов'язані відраховувати до держбюджету 75% чистого прибутку за підсумками звітного періоду. Проте, уряд знизив цей норматив до 30% за умови, 45%, що залишилися, будуть спрямовані на технічне переоснащення та модернізацію.

При цьому використання цих 45% підлягає щоквартальному державного аудиту.

Як випливає з пояснювальної записки до документа, таке рішення зумовлене браком коштів для фінансування технічного переоснащення та модернізації обладнання зазначених підприємств, що є однією з вимог Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Зокрема, України повинна привести свої нормативи і стандарти у відповідність з вимогами ЄС, що, у свою чергу, викликає необхідність оновлення вимірювального та випробувального обладнання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України знизив норматив виплати дивідендів до держбюджету НАЕК "Енергоатом" і НЕК "Укренерго", що дозволить утримати підвищення роздрібних тарифів на електроенергію для споживачів а також тарифів на житлово-комунальні послуги.