ua en ru

Кабмін знизить норматив відрахування дивідендів для "Енергоатому" і "Укренерго"

Кабмін знизить норматив відрахування дивідендів для "Енергоатому" і "Укренерго" Фото: засідання Кабінету міністрів (kmu.gov.ua)

Рішення діятиме до 1 липня 2018 року

Кабінет міністрів України знизить норматив виплати дивідендів до держбюджету НАЕК "Енергоатом" і НЕК "Укренерго". Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Це рішення дозволить утримати підвищення роздрібних тарифів на електроенергію для споживачів і також тарифів на житлово-комунальні послуги.

Рішення набуде чинності з моменту його опублікування і буде діяти до 1 липня 2018 року.

Нагадаємо, 28 червня 2017 року національний системний оператор магістральних мереж НЕК "Укренерго" підписав договір про умови приєднання України до європейської енергосистеми.

Поки умови угоди не розголошуються. Раніше повідомлялося, що договір буде діяти до 2025 року. Протягом цього часу Україна повинна виконати зобов'язання та привести енергосистему у відповідність з європейськими стандартами. Потім ще рік енергосистема повинна продемонструвати стабільну роботу в ізольованому від Росії та Білорусі режимі, з якими з'єднана українська енергосистема.