ua en ru

Кабмін пом'якшив умови для підтримки малого бізнесу через COVID-19

Кабмін пом'якшив умови для підтримки малого бізнесу через COVID-19 Фото: кредити стануть більш доступними малому бізнесу (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Кабінет міністрів України пом'якшив вимоги до малого бізнесу у сфері культури і туризму для надання державної фінансової підтримки. Мова йде про те бізнесі, який зупинився через епідемію COVID-19.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Зокрема, у порядку надання державної фінансової підтримки лібералізували вимоги, зокрема, така підтримка буде надаватися малому бізнесу у цих сферах з максимальним річним оборотів в 10 млн євро.

Крім того, з порядку виключено умову про обов'язкову прибутковість діючого бізнесу.

"Рішення будуть приймати банки-кредитори. Це дасть можливість підтримати сферу культури, креативну індустрію, туризм, які були змушені зупинитися на період карантину", - зазначив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

Нагадаємо, у вересні Верховна рада в першому читанні прийняла законопроект про податкові пільги для сфери культури і туризму.

Також раніше набув чинності закон, який дозволяє давати державні гарантії за кредитами приватному бізнесу. Це сприяє розширенню доступу до кредитних ресурсів для мікро-, малих і середніх підприємств.