ua en ru

Кабмін вирішив залучити у МБРР до 382 млн дол. на енергозберігаючі технології

Кабінет міністрів планує залучити у Міжнародного банку реконструкції та розвитку до 382 млн дол. на впровадження енергозберігаючих технологій.

Кабінет міністрів України планує залучити у Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) до 382 млн дол. на впровадження енергозберігаючих технологій та зменшення використання природного газу. Про це повідомив в.о. віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул, передає прес-служба чиновника.

"Сьогодні Кабмін прийняв рішення про залучення коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту "Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України". Переговори з МБРР заплановані орієнтовно на 20-21 лютого 2014 р.", - сказав Вілкул.

Сума позики може складати до 382 млн дол., з яких близько 332 млн дол. буде надано МБРР та близько 50 млн дол. "Фондом чистих технологій" МБРР. За попередніми умовами МБРР строк кредитування - 18 років з "платіжними канікулами" на 5 років. Річна відсоткова ставка станом на 27 січня 2014 р. становить - 0,59%. Загальна сума кредиту, умови та строки кредитування будуть визначені за результатами переговорів з МБРР.

Згідно с повідомленням, даний інвестиційний проект загалом охопить 10 підприємств теплокомуненерго ("Вінницяміськтеплоенерго", "Міськтепловоденергія" (м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл.), "Харківські теплові мережі", "Івано-Франківськтеплокомуненерго", "Миколаївоблтеплоенерго", "Херсонтеплоенрго", "Дніпротеплоенерго", "Кіровоградтепло" та "Чернігівська ТЕЦ").

Також проектом передбачена реконструкція котелень із заміною обладнання; будівництво локальних котелень та когенераційних станцій на них; впровадження автоматизованої системи диспетчерського управління теплопостачанням та встановлення енергозберігаючого обладнання.