ua en ru

Кабмін просить Раду звільнити главу Мінекології Шевченка

Кабмін просить Раду звільнити главу Мінекології Шевченка Фото: Ігор Шевченко

Міністра пропонується звільнити через підозри в корупції

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 24 червня прийняв рішення внести до Верховної Ради подання про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Як повідомляється, Шевченко пропонується звільнити "за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави".

"Це рішення прийнято незважаючи на те, що Мінприроди як центральний орган виконавчої влади втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій і зобов'язань держави у сфері охорони навколишнього середовища", - сказано в повідомленні.

У поданні йдеться, що Ігор Шевченко був призначений міністром екології та природних ресурсів України постановою ВРУ від 2 грудня 2014 року за квотою депутатської фракції політичної партії "Батьківщина" у Верховній Раді.

Як зазначається, за час перебування на посаді міністра неодноразово мали місце факти порушення Ігорем Шевченко законодавства, наслідком чого було проведення перевірок і підтвердження відповідних фактів.

Зокрема, в січні 2015 року в робочий час Ігор Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу знаходився в ОАЕ, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці і безпідставно не взяв участь у засіданні уряду.

"Крім того, Ігор Шевченко 6 червня 2015 року о 14:30 чартерним рейсом вилетів на приватному літаку ТСТКN в особистих справах м. Дрезден і повернувся 8 червня 2015 року о 16:00 (в робочий день) з р. Ніцци також приватним літаком PHARO", - наголошується в документі.

"Поряд з цим мала місце "приватизація" Міністерства газовим олігархом, народним депутатом України Онищенко А. Р., зокрема в період перебування на посаді міністра екології і природних ресурсів України Ігорем Шевченко внесено подання щодо призначення на посаду голови Державної служби геології та надр Матвєєва П. С., під час виборів народних депутатів у 2012 році був довіреною особою Онищенко А. Р., а також організовував роботу ТОВ "Надра Геоцентр", ПАТ "Пласт" та інших підприємств Онищенко А. М", - йдеться в поданні.

Нагадаємо, раніше Ігор Шевченко попросив ГПУ перевірити звинувачення проти нього.