ua en ru

Кабмін пропонує ВРУ визначити основні поняття у сфері протимінної діяльності

Кабмін пропонує ВРУ визначити основні поняття у сфері протимінної діяльності Фото: Кабмін України

Документом визначаються основні поняття та терміни, які використовуються у сфері протимінної діяльності

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти законопроект №4137 "Про протимінну діяльність в Україні". Документ був зареєстрований в парламенті 23 лютого 2016 року.

В пояснювальній записці зазначається, що за Міжнародними стандартами протимінної діяльності державам рекомендовано приймати національне законодавство, тому враховуючи неврегульованість питань протимінної діяльності в Україні на законодавчому рівні, Міністерство оборони України підготувало вказаний проект закону.

Так, документом визначаються основні поняття та терміни, які використовуються у сфері протимінної діяльності, складові та засади протимінної діяльності, об'єкти протимінної діяльності, суб'єкти, які залучаються до протимінної діяльності, їх повноважень та порядку діяльності у зазначеній сфері.

Підкреслюється, що реалізація проекту буде здійснюватися в межах бюджетних призначень суб'єктам протимінної діяльності, які беруть участь у виконанні заходів зі сфери протимінної діяльності, на відповідний рік, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством України.

Так, відповідно до законопроекту, протимінна діяльність - комплекс заходів, спрямованих на зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на розвиток адміністративно-територіальних одиниць.

Нагадаємо, Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) домовилася про спільний проект з ОБСЄ про поставку технічної допомоги для розмінування територій Донецької та Луганської областей.