ua en ru

Кабмін пропонує ВР врегулювати питання щодо діяльності центрів студентського спорту ВНЗ

Кабмін пропонує ВР врегулювати питання щодо діяльності центрів студентського спорту ВНЗ Фото: Кабмін пропонує ВР врегулювати питання щодо діяльності центрів студентського спорту ВНЗ

У Раді зареєстровано відповідний законопроект

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти законопроект №4314 "Про внесення змін до закону "Про фізичну культуру і спорт". Документ був зареєстрований в парламенті 29 березня 2016 року.

Зокрема, проектом закону пропонується врегулювати питання стосовно діяльності центрів студентського спорту вищих навчальних закладів (стаття 14) та врегулювати питання стосовно медичного забезпечення сфери фізичної культури і спорту (стаття 51).


Так, пропонується встановити, що центри студентського спорту ВНЗ створюються та діють відповідно до Типового положення про центр студентського спорту ВНЗ, яке розробляється та затверджується Міністерством освіти та науки за погодженням з Мінспорту.

При цьому заклади охорони здоров’я у сфері фізичної культури і спорту функціонують та фінансуються відповідно до законодавства.

Нагадаємо, в кінці 2015 року уряд схвалив порядок проведення щорічної оцінки фізичної підготовленості громадян з 2017 року. Про це свідчить постанова №1045, опублікована на урядовому порталі.