ua en ru

Кабмін пропонує ВР визначити суб'єкти, що контролюватимуть використання спортивних споруд

Кабмін пропонує ВР визначити суб'єкти, що контролюватимуть використання спортивних споруд Фото: Кабінет міністрів України

Пропонуються зміни до закону "Про фізичну культуру і спорт"

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді встановити переліку суб'єктів, що здійснюватимуть контроль за ефективністю використання спортивних споруд. Відповідний законопроект №3561 "Про внесення змін до статті 48 Закону України "Про фізичну культуру і спорт" був зареєстрований в парламенті 30 листопада 2015 року.

Зазначається, що встановлення такого переліку сприятиме ефективному управлінню сферою фізичної культури і спорту.

Вказано, що в чинній редакції частини четвертої статті 48 закону "Про фізичну культуру і спорт" передбачено, що центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері фізичної культури та спорту, відповідні структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування в межах повноважень здійснюють контроль за ефективністю використання спортивних споруд.

Документом передбачається, що виконавчі органи органів місцевого самоврядування в межах повноважень здійснюватимуть контроль за ефективністю використання спортивних споруд, що перебувають у комунальній власності. Контроль за ефективністю використання спортивних споруд, які перебувають у державній власності, здійснюватиметься відповідними суб'єктами управління об'єктами державної власності. Контроль за станом спортивних споруд, які перебувають у приватній власності, здійснюватиметься їх власниками (засновниками) або уповноваженими ними особами.

Підкреслюється, що реалізація проекту закону не потребує додаткового фінансування з державного бюджету та місцевих бюджетів, матеріальних та інших витрат, не заборонених законодавством.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав законопроект №2243а, який передбачає кримінальну відповідальність за протиправний вплив на результати офіційних спортивних заходів.