ua en ru

Кабмін пропонує ВР виключити Держенергоефективності з переліку контролюючих органів

Кабмін пропонує ВР виключити Держенергоефективності з переліку контролюючих органів Фото: Кабмін пропонує ВР виключити Держенергоефективності з контролюючих органів

Документом пропонується узгодити деякі законодавчі акти з питань нагляду з чинними законами

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді виключити Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України з переліку контролюючих органів. Відповідний законопроект №4164 був зареєстрований 29 лютого 2016 року.

Підставою для розроблення цього проекту акта є необхідність приведення деяких законодавчих актів з питань нагляду (контролю) у відповідність до чинного законодавства.

"Положенням про Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.11.14 № 676, функцій здійснення державного контролю (нагляду) Держенергоефективності не передбачено", - підкреслюється в пояснювальній записці.

Зважаючи на вищезазначене, деякі законодавчі акти потребують внесення змін щодо виключення Держенергоефективності з переліку контролюючих органів, органів уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення та скасування штрафних санкцій, які відповідно до закону "Про енергозбереження", виключено.

Так, пропонується внести зміни до таких законодавчих актів Кодексу України про адміністративні правопорушення; закону "Про енергозбереження"; закону "Про теплопостачання"; закону "Про засади функціонування ринку природного газу".

Нагадаємо, Держенергоефективності очікує скорочення споживання природного газу населенням, теплокомуненерго та бюджетними установами на підконтрольній українській владі території від впровадження енергоефективних заходів в 2016 році на рівні 15%.