ua en ru

Кабмін пропонує посилити відповідальність за незаконний вилов риби

Кабмін пропонує посилити відповідальність за незаконний вилов риби Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Штраф за браконьєрство складе від 17 тис. до 34 тис. гривень

Кабінет міністрів України пропонує посилити відповідальність за незаконний вилов риби. Проект відповідного закону є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, пропонується внести зміни до Кримінального кодексу, згідно з якими незаконний вилов риби з істотною шкодою для навколишнього середовища буде каратися штрафом від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років. Зазначимо, на сьогодні діють штрафи від 100 до 200 мінімумів або обмеження волі до трьох років з конфіскацією.

Ті ж дії, але вчинені з застосуванням заборонених засобів чи вилов занесеної в Червону книгу риби, будуть каратися штрафом від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі терміном до двох років. Також законопроект пропонує збільшити штрафи, зазначені в Кодексі про адміністративні порушення.

Фото: проект закону

Нагадаємо, в серпні РБК-Україна повідомляло, що поліція припинила діяльність підприємств, які незаконно виловлюють рибу в Азовському морі.