ua en ru

Кабмін пропонує Раді скасувати фінансування ідентифікації та реєстрації тварин

Кабмін пропонує Раді скасувати фінансування ідентифікації та реєстрації тварин Фото: Кабмін

Таким чином Кабмін хоче зменшити видатки держбюджету

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати фінансування системи ідентифікації та реєстрації тварин. Відповідний законопроект №3565 "Про внесення змін до деяких законів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин" був зареєстрований в Раді 1 грудня 2015 року.

Зазначається, що законопроект розроблено на виконання доручення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з метою виключення з положень законів "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин" та "Про внесення змін до Закону України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин" норм щодо фінансування системи ідентифікації та реєстрації тварин.

Підкреслюється, що це зменшить видатки державного бюджету, розмір яких на сьогодні неможливо обрахувати. "Розрахунок потреби у коштах на фінансування вказаної системи неможливий у зв'язку з відсутністю законодавчого визначення терміну "система ідентифікації та реєстрації тварин" та самого переліку потреб для її функціонування", - вказано в пояснювальній записці.

Реалізація законопроекту не потребує додаткових витрат з держбюджету.

Нагадаємо, міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко повідомив, що у Україні за аналогом до новоствореної поліції планують створити "рибний патруль".