ua en ru

Кабмін хоче врегулювати питання передачі повноважень від територіальних органів Мінприроди

Кабмін хоче врегулювати питання передачі повноважень від територіальних органів Мінприроди Фото: Кабмін
Автор: RBC.UA

Кабінет міністрів України пропонує до розгляду в Верховній Раді України законопроект №3089 "Про внесення змін до закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища) від 15 вересня 2015 року.Текст відповідного документу розміщено на офіційному сайті парламенту.

"Головною метою прийняття проекту закону є врегулювання питання передачі повноважень від територіальних органів центрального органу виконавчої влади в галузі охорони навколишнього природного середовища, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям," - вказано в пояснювальній записці до документу.

Отже, законопроектом вносяться зміни у Закон України "Про природно-заповідний фонд України" з метою врегулювання питання передачі повноважень від територіальних органів Мінприроди, які припинили свою діяльність, обласним, Київській, Севастопольській міським державним адміністраціям.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінрегіонбуд попросить Раду децентралізувати земельні відносини. Також цього року Верховна Рада посилила вимоги з охорони рідкісних видів тварин і рослин.