ua en ru

Рада посилила вимоги з охорони рідкісних видів тварин і рослин

Рада посилила вимоги з охорони рідкісних видів тварин і рослин

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №0917 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони біорізноманіття)", передає кореспондент РБК-Україна.

Даний закон посилив заходи з охорони біорізноманіття та вдосконалення охорони об'єктів Червоної книги України; збереження територій природно-заповідного фонду України; охорони місць проживання об'єктів біорізноманіття; приведення законів України з нормами міжнародного екологічного права; зміцнення авторитету України на міжнародній арені.

Зокрема закон посилює вимоги з охорони птахів, занесених до Додатку 2 Бернської конвенції, забороняє знищення середовища проживання рідкісних видів тварин і рослин в біосферних заповідниках і національних природних парках, забороняє використання пневматичної зброї в непристосованих для цього місцях.

Також в законі містяться пропозиції щодо уточнення суб'єктів охорони об'єктів Червоної книги, коригування заборон щодо використання тварин при проведенні іспитів, змагань та притравки мисливських собак, а також у видовищних заходах, умов природокористування на територіях природно-заповідного фонду тощо.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей законопроект у першому читанні 18 червня 2014 р.