ua en ru

Кабмін перепідпорядкував Держнс Міністерству внутрішніх справ

Кабінет міністрів прийняв рішення вивести Державну службу з надзвичайних ситуацій з підпорядкування Міністерству оборони і підпорядкувати її Міністерству внутрішніх справ.

Кабінет міністрів прийняв рішення вивести Державну службу з надзвичайних ситуацій з підпорядкування Міністерству оборони і підпорядкувати її Міністерству внутрішніх справ. Про це після засідання Кабміну на брифінгу заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли також рішення про перепідпорядкування Державної Служби з надзвичайних ситуацій з підпорядкування Міністерства оборони до відповідальності Міністерства внутрішніх справ. В сьогоднішній ситуації, яка є в державі, особливо на сході та на півдні України, це дозволить оперативно приймати необхідні рішення по врегулюванню надзвичайних ситуацій, які можуть виникати, залучення техніки, особового складу Служби надзвичайних ситуацій. Це рішення сьогодні підписано і з сьогоднішнього дня ця постанова набула чинності", - сказав Семерак.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в п'ятницю.

Нагадаємо, в 2013 р. Міністерство надзвичайних ситуацій України прибуло перетворено в Держнс.