ua en ru

Кабмін відсторонив голову МОЗ Мусія

Кабінет міністрів України відсторонив від посади Міністра охорони здоров'я Олега Мусія і звільнив першого заступника міністра Руслана Салютина.

Кабінет міністрів України відсторонив від посади Міністра охорони здоров'я Олега Мусія і звільнив першого заступника міністра Руслана Салютина. Про це журналістам заявив представник прес-служби Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки що Кабінет міністрів проголосував за відсторонення Мусія з посади міністра охорони здоров'я, та звільнення заступника Салютина. За це рішення проголосували майже всі члени Кабміну, троє утрималися. Його відсторонили, а не звільнили, бо Кабінет міністрів не може звільняти міністрів - це прерогатива парламенту. Тимчасово обов'язки міністра охорони здоров'я покладені на главу апарату міністерства Василя Лазоришинця. Також прийнято рішення звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою провести перевірку за фактом ситуації із закупівлею медпрепаратів", - заявили в прес-службі Кабміну.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про рішення відсторонити від посади міністра охорони здоров'я України Олега Мусія.

На засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Національна державна служба провела службове розслідування щодо закупівлі ліків МОЗ: "Із загального обсягу ліків, які повинна була придбати держава, Міністерством охорони здоров'я придбано лише 25%, а вже майже кінець року".

Він нагадав, що персонально давав десятки доручень щодо закупівлі лікарських засобів на засіданнях уряду і урядових нарадах.

"У МОЗ спільно з Міністерством фінансів відповідно до закону - 21 день на завершення процедур закупівель", - підкреслив він.