ua en ru

Кабмін скасував обовязковість подачі рішення органів влади для договору на розробку проектів землеустрою

Кабінет міністрів України скасував обов'язковість подачі рішення органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування або рішення суду під час укладання договору на розробку проектів землеустрою. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики).

Зміни затверджено в постанові "Про внесення змін до порядку розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь". Згідно з постановою, скасовується обов'язковість подачі рішення органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування або рішення суду під час укладання договору на розробку проектів землеустрою. Також у зв'язку зі скасуванням ліцензування на проведення робіт із землеустрою, розробником проекту землеустрою може бути юридична або фізична особа-підприємець, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працюють сертифіковані інженери-землевпорядники.

Очікується, що зміни дозволять спростити та здешевити процедуру розроблення проектів, та забезпечити економічне та екологічне обгрунтування сівозміни та впорядкування земель.