ua en ru

Кабмін визначив документи для отримання ліцензії на криптографічний захист інформації

Кабмін визначив документи для отримання ліцензії на криптографічний захист інформації Фото: Кабінет міністрів України

Уряд також затвердив норми організаційних умов щодо виду діяльності ліцензіатів

Уряд затвердив проект постанови про деякі питання ліцензування господарської діяльності з надання послуг у галузі криптографічного захисту інформації (крім послуг електронного цифрового підпису) та технічного захисту інформації за переліком, що визначається Кабінетом міністрів України. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"До проекту постанови внесені норми стосовно організаційних умов щодо виду діяльності та порядку дії ліцензіатів, а також з урахуванням законодавства з питань охорони державної таємниці уніфіковано перелік документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії", - заявив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Леонід Євдоченко.

Нагадаємо, у кінці вересня Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4302 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень". За документ проголосували з другого разу 229 парламентарів.