ua en ru

Кабмін схвалив законопроект щодо спрощення отримання дозволу на будівництво, - В.Яцуба

Урядовий комітет схвалив внесений Мінрегіонбудом проект закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (№ 2367), яким буде спрощено термін проходження дозвільних процедур до 60 днів замість 416, кількість кроків інвестора для отримання дозволу на будівництво скорочено з 93 до 23. Про це заявив міністр Мінрегіонбуду Володимир Яцуба, повідомляє прес-служба відомства.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко під час засідання урядового комітету з питань економічної політики, зазначив, що реформи в будівництві прискорять розвиток не лише цієї галузі, а й всієї країни.

«Цей законопроект, який готувався за участю міжнародних експертів, вітчизняних фахівців та представників об'єднань підприємців, розпочинає революційні зміни в будівельній галузі. Кардинальне скорочення та спрощення дозвільних процедур, за нашими розрахунками, дозволить збільшити обсяги будівництва та залучити до країни додаткові інвестиції», - зауважив віце-прем'єр-міністр.

«Цей закон матиме важливе значення і для боротьби з корупцією. За даними самих будівельників, після усунення зайвих процедур собівартість будівництва зменшиться на 15-20%», - наголосив урядовець.