ua en ru

181 нардеп отримав компенсацію за оренду житла за липень-вересень

181 нардеп отримав компенсацію за оренду житла за липень-вересень Фото: Верховна Рада України

Компенсації отримали і деякі парламентарі, повноваження яких ВР припинила до липня

181 депутат Верховної Ради України (ВРУ) у третьому кварталі 2015 року отримав компенсацію з державного бюджету за оренду житла або винаймання готельного номера. Відповідні дані опубліковані у парламентській газеті "Голос України" за 17 жовтня.

Зокрема, компенсацію отримали перший заступник спікера ВР Андрій Парубій ("Народний фронт"), представник президента в парламенті, екс-голова Нацбанку України Степан Кубів (БПП).

Загалом компенсацію за житло з держбюджету у фракції "Блок Петра Порошенка" отримали 68 парламентарів, у фракції "Народний фронт" - 44 нардепи, у фракції "Самопоміч" - 15 депутатів, у фракції "Опозиційний блок" - 14 парламентарів, у "Радикальній партії Олега Ляшка"- 6 депутатів і 4 депутати з фракції "Батьківщина", 14 позафракційних нардепів, 9 депутатів із групи "Партія "Відродження" і 6 депутатів групи "Воля народу".

Серед інших, отримали компенсацію Семен Семенченко "(Самопоміч"), Євген Дейдей і Антон Геращенко ("Народний фронт").

Слід зазначити, що компенсацію за оренду житла у липні-вересні отримали голови Тернопільської і Чернігівської обласних держадміністрацій Степан Барна й Валерій Куліч, однак їхні депутатські повноваження парламент припинив достроково у травні. Отримав компенсацію та Дмитро Шлемко ("Батьківщина"), хоча його повноваження парламентаря ВР достроково припинила на початку червня.

Також отримав компенсацію і в.о. президента-генконструктора ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов (БПП). Його призначили на цю посаду в червні, але Рада припинила його депутатські повноваження у вересні.

Нагадаємо, проживання народного депутата в однокімнатному номері в готелі в центрі Києва обходиться державі близько 14 тис. грн на місяць. Загалом оплата проживання нардепів в цьому році парламенту обійдеться майже в 26 млн грн.