ua en ru

Кабмін схвалив стратегію, яка передбачає створення антикорупційного суду

Кабмін схвалив стратегію, яка передбачає створення антикорупційного суду Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Стратегія також передбачає прийняття закону про скасування депутатської недоторканності

Кабінет міністрів України на засіданні 25 квітня схвалив законопроект про Антикорупційну стратегію на 2018-2020 роки, яка передбачає створення Вищого антикорупційного суду (АКС). Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, законопроект про Антикорупційну стратегію на 2018-2020 роки підготовлено з метою визначити комплекс заходів, спрямованих на зниження рівня корупції в Україні та подальше просування антикорупційних ініціатив в країні.

Зокрема, в розділі запобігання корупції в судовій системі вказані заходи, покликані забезпечити відповідно до законодавчих процедур створення Вищого антикорупційного суду і вжити заходів для початку його роботи. Крім того, стратегія передбачає прийняття закону про скасування депутатської недоторканності з забезпеченням непритягнення їх до відповідальності за результати голосування в Раді, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про Антикорупційну стратегію на 2018-2020 роки» Законопроект...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 25 квітня 2018 р.

Відзначимо, створення антикорупційного суду є однією з головних умов надання Україні чергового траншу в рамках програми Міжнародного валютного фонду.

Фото: Антикорупційна стратегія на 2018-2020 роки

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що парламент розгляне законопроект про Антикорупційний суд на початку травня.