ua en ru

Уряд направив у Раду проекти, які дозволять вивести Україну в топ-40 рейтингу Doing Business

Уряд направив у Раду проекти, які дозволять вивести Україну в топ-40 рейтингу Doing Business Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

Кабмін направив 4 законопроекти

Кабінет міністрів України направив у Верховну Раду законопроекти, які дозволять вивести Україну у ТОП-40 рейтингу Doing Business. Про це під час конференції StartBusinessChalleng заявив Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийняття чотирьох законів, і ми маємо Україну в рейтингу топ-40 із ведення бізнесу. Уряд провів ряд важливих дерегуляцій. Ми направили чотири законопроекти у парламент, прийняття яких дозволить Україні потрапити у рейтинг топ-40 Doing Business", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, у травні президент Петро Порошенко підписав закон №2020-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності", який сприятиме підвищенню України в рейтингу "Ведення бізнесу" (Doing Business), а також дерегуляції господарської діяльності в будівництві.

Зокрема, документом скасовується вимога щодо необхідності отримання вихідних даних і технічних умов від Державної служби з надзвичайних ситуацій, оскільки проектувальник зобов'язаний розробити проектну документацію згідно з державними будівельними нормами та іншими нормативно-правовими документами, де вже враховані такі вимоги.