ua en ru

Кабмін компенсує місцевим бюджетам недонадходження акцизного збору в 2017

Кабмін компенсує місцевим бюджетам недонадходження акцизного збору в 2017 Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

За словами Гройсмана, рівень акцизу, зарахований до місцевих бюджетів, не буде менше рівня 2016 року

Кабінет міністрів України компенсує місцевим бюджетам недонадходження акцизного збору в 2017 році порівняно з 2016 роком. Про це сьогодні в ході засідання сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як ми і обіцяли, рівень акцизу, зарахований до місцевих бюджетів, не буде менше рівня 2016 року, ми виконуємо обіцянку. Це рішення дасть можливість забезпечити надходження податку на рівні не менше 2016 року", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на своєму засіданні 9 серпня схвалив законопроект про введення єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників. Повідомлялося, що проект закону розроблений відповідно до антикорупційного закону №1797, в якому враховані побажання бізнесу та громадських організацій.

Так, законопроектом передбачена можливість платників за бажанням відкрити єдиний рахунок у Казначействі, на який і буде вносити обов'язкові платежі в бюджет.