ua en ru

Уряд схвалив запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів

Уряд схвалив запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Платник зможе заплатити всі податки і збори крім акцизу на паливо і ПДВ

Кабінет міністрів на своєму засіданні 9 серпня схвалив законопроект про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як повідомляється, проект закону розроблено згідно з антикорупційним законом №1797, в якому враховані побажання бізнесу та громадських організацій.

Так, законопроектом передбачена можливість платників за бажанням відкрити єдиний рахунок у Казначействі, на який і буде вносити обов'язкові платежі в бюджет.

зокрема, на цей рахунок можна буде заплатити такі податкові зобов'язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок та інші податки і збори, визначені нормами Податкового кодексу, а також єдиний соціальний внесок.

Проте два податку заплатити на цей рахунок не вдасться, оскільки для них функціонує система електронного адміністрування. Це податок на додану вартість і акцизний податок з реалізації пального.

Платник податків відкривати єдиний рахунок через електронний кабінет, що значно покращує умови сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску.

Нагадаємо, Мінфін ініціює об'єднання звітності за трьома основними податками з фізичних осіб.